WIJ STARTEN WAAR ANDEREN STOPPEN! Bel ons voor een offerte op maat +32 (0)471 70 80 90

Loading...

Schoorsteenvegen

Deze schoorsteenveger houdt het proper en veilig

Een schoorsteen moet elk jaar gereinigd worden. Zeker wanneer u brandstoffen zoals hout, pellets, steenkool of mazout gebruikt. Enkel wanneer u stookt op gas kan je gaan voor een twee jaarlijkse veegbeurt. Bij het niet reinigen van uw schoorsteen loopt u kans op een schoorsteenbrand. Er vormen zich harde peklagen in de schoorsteen die u maar moeilijk weg krijgt. 

Bij het vegen van uw schoorsteen gaan we van boven naar onder met een borstel en doen we een controle op verstoppingen. In geval we een hardnekkige peklaag detecteren wordt deze machinaal verwijderd. Indien we andere problemen vaststellen verlenen we gratis advies. Uiteraard wordt er een attest van onderhoud afgeleverd na het kuisen van de afvoerkanalen.

Hou het veilig!

Zelf uw schoorsteen reinigen is geen eenvoudige klus en brengt heel wat risico's met zich mee. Klim niet zelf op uw dak, riskeer geen onnodige ongevallen. Bijkomend kunt u uzelf geen attest uitschrijven en je kan op uw reiniging geen aanspraak maken bij de verzekering. Wij zijn erkend schoorsteenveger en mogen geldige attesten schrijven, niet iedereen mag zo maar schouwen reinigen. Enkel zo heeft u de garantie dat uw schouw goed en professioneel gereinigd is.

Vogels in de schoorsteen, meestal kauwen

Kauwen nesten heel graag in schoorstenen. Ze gooien je schoorsteen vol met takjes en ander klein grut. Dit zorgt natuurlijk voor een volledige verstopping van de luchtafvoer. Soms kunnen er tot twee grote olievaten takjes in de schoorsteen zitten. Uw kachel trekt geen lucht meer en de rook slaat naar binnen? Dit is een teken aan de wand. Tijd voor actie. Na het reinigen van uw schoorsteen kan optioneel een rooster geplaatst worden om het nesten van de vogels te stoppen.

Voor de prijs moet je het niet laten

  • Reinigen 1 kanaal 75€*
  • Reinigen 2 kanalen 135€
  • Elk extra kanaal 65€
  • Verwijderen van een nest in regie à 60€/u, het afval wordt meegenomen
  • Rooster als vogelwering plaatsen 75€
  • 2 roosters plaatsen 135€
  • Plaatsen duivenpinnen 25€/lopende meter

*Voor het reinigen van één kanaal wordt één uur werk voorzien, daarna wordt per begonnen kwartier 15€ aangerekend

Neem vandaag nog contact met ons op.

Log in

create an account